Često postavljana pitanja - FAQ /

Ispod možete naći odgovore na često postavljana pitanja vezana za rafting i planinarenje

Šta trebam ponijeti na rafting?

Lične stvari: rezervne patike ili sandale ili neku drugu obuću namjenjenu za vodu; Kupaći kostim; peškir, koji ćete koristiti nakon raftinga i eventualno topliju jaknu ili duksericu ako Vam nakon raftinga bude hladno..

Da li je rafting opasan i zahtjeva li prethodno znanje i mogu li djeca mlađa od 14 godina ići na rafting

Turistički rafting je približen gostima na najveću moguću mjeru i nije opasan u koliko se pridržavate svih uputa koje Vam daju ovlaštene osobe. Rafting u kojem Vi učestvujete ne zahtjeva predhodno znanje, jer ćete sve upute i odgovore dobiti od organizatora i samih vodiča (skipera). Što se tiče mlađe djece, turistički rafting ne poznaje limite, kako u starosnoj, tako ni u polnoj razlici. Vi ste osoba koja najbolje poznaje vlastito dijete. Poželjno je da djete zna plivati, da nema strah od vode i da je dovoljno staro da razumije upute koje Vam daje organizator i sam vodič.

Kolika je najmanja grupa za rafting?

Ukoliko ste odlučili da nas posjetite sa svojim najbližim ili grupom prijatelja i ima Vas 6-8 osoba, onda je to opcija u kojoj dobijate svog vodiča i svoj raft čamac. Ako nemate takvu grupu, opet nije 'problem', jer nakon što nas kontaktirate, mi vam damo nekoliko prijedloga za dane, kad Vas možemo uključiti u program raftinga, sa grupom koja ima isti 'problem' i tako riješimo minimum za jedan raft čamac, jer je jako teško upravljati raftom, ako nemamo 6 osoba.